Unatoč teškoj godini koja je iza nas, u kojoj je mnogo toga stalo, život se promijenio, a kulturna događanja prisutna su samo u tragovima, belišćanske ustanove u kulturi, Centar za kulturu Sigmund Romberg i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, uz potporu Grada Belišća, pokušavaju doprijeti do svojih gledatelja, slušatelja, čitatelja – u ovom slučaju, do ženskog dijela svoje publike, odnosno korisnika.

Kako bismo se zajedno prisjetili naših druženja – na književnim večerima, radionicama, koncertima i predstavama, pozivali smo svoje sugrađanke da u ponedjeljak, 8. ožujka 2021., na Međunarodni dan žena, dođu u belišćansku gradsku knjižnicu, posude knjigu koju već dugo žele pročitati, a možda posegnu i za naslovom neke od autorica, iz odabira koji su načinile knjižničarke baš za ovu prigodu.

Sve posjetiteljice dobile su i maleni poklon koji su pripremili djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Možda vam se čini kako je situacija okrenula leđa kulturnim događanjima, napokon, u obje ustanove znali smo ugostiti mnoga poznata imena, a predugo smo razdvojeni zbog pandemije. Ali, to je samo privid, a mi smo i dalje u kontaktu s mnogima koji su nam predstavili svoje knjige, priredili nezaboravne koncerte i odigrali dobre predstave.

Kako umjetnici pamte Belišće i što oni imaju poručiti Belišćankama, mogli ste vidjeti u virtualnoj čestitki, koja je objavljena u ponedjeljak, 8. ožujka, na Facebook stranicama Centra za kulturu i Knjižnice.

 

Pratite nas na FB: