Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je tijekom cijelog ljetnog razdoblja razne kreativne radionice za djecu, a sveukupno je održano devet ljetnih radionica.

Posljednja je održana u četvrtak, 5. rujna 2024. i bila je namijenjena osnovnoškolcima.

Voditeljica je ponovno bila učiteljica Marija Šimić iz Valpova koja je ovu radionicu učinila posebnom jer je odlučila da tematika radionice bude iznenađenje za male kreativce.

Tako su prijavljena djeca saznala što će točno raditi na radionici tek kada su došli u Knjižnicu.

Obzirom da nova školska godina počinje idućeg tjedna, učiteljica Marija osmislila je zanimljivu, prigodnu radionicu za povratak u školske klupe.

Svi sudionici ugodno su se iznenadili kada su vidjeli da će dobiti priliku napraviti vlastite, originalne pernice za školu.

Za izradu pernica poslužile su im bijele platnene torbice koje su mogli ukrasiti kako god su željeli koristeći Posca flomastere i ukrase u obliku slova, cvijeća, leptira i drugih motiva.

Uz dobru zabavu i puno truda, osnovnoškolci su napravili maštovite, predivne pernice koje će ponosno koristiti u školi i izvan nje.

Uspješno održane ljetne kreativne radionice odlična su motivacija belišćanskim knjižničarkama za planiranje i organiziranje budućih aktivnosti pa ovim putem najavljuju brojne zanimljivosti za nadolazeću jesen.

Pratite nas na FB: